Gerald Troost

Dagelijks leven

20 december 2017 door Gerald Troost

Doe je met aandacht de juiste dingen?

Nog niet zo lang geleden vond ik het gewichtig om te zeggen dat ik erg druk was. Een drukbezette agenda stond voor mij gelijk aan een succesvol en bruisend leven. Iedereen is toch druk? En waarom zou ik iets willen missen?

De laatste maanden is er wel wat veranderd. Het is begonnen toen ik merkte dat ik zaken begon af te raffelen en niet meer echt genoot van de mooie momenten. In gesprekken merkte ik dat ik minder aanwezig was en maar moeilijk mijn aandacht erbij kon houden. Luisteren werd lastiger. Ik propte mezelf vol met een overvloed aan projecten en prikkels. Ik had altijd het gevoel dat er nog iets moest gebeuren. Langzamerhand raakte ik vermoeid en vroeg me af of het wel zo handig en heilzaam was om al die ballen in de lucht te houden.

Inmiddels zit ik in een andere fase. Tijdens lange autoritten richting diverse optredens heb ik besloten om het anders te gaan doen. Eerlijk gezegd voelde ik ook een noodzaak, want als ik zo door zou gaan dan zou ik vroeg of laat opbranden. Ik moest weer leren wegstrepen! Snoeien in activiteiten! Mezelf steeds weer de vraag stellen: ‘Wat wil God dat ik zal doen’. En ben ik nog wel echt in gesprek met mezelf en met geliefden om me heen?

Deze week bracht ik onze dochter Rosa (5 jaar) naar bed. Het ging behoorlijk moeizaam en ik vroeg haar enigszins geïrriteerd: ‘Wat wil je dan nog?’ Ze antwoordde met de dekens over haar hoofd: ‘Ik wil aandacht!’

Ik moest wel even glimlachen, want dat is waar ik in wil groeien. Met meer aandacht de juiste dingen doen! Voor God, mezelf en zeker ook voor die mooie mensen om me heen!

Hoe zit dat bij jou? Doe je met aandacht de juiste dingen?

Bezoek hier de website van Gerald Troost.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher