D66

Nieuws

20 december 2017 door Jeffrey Schipper

Voltooid leven: Elsevier-redacteur wijst op 'arrogante drammerigheid' D66

D66-Kamerlid Pia Dijkstra liet deze week van zich horen over haar politieke kindje: de voltooid leven wet. D66 is voorstander van de pil van Drion is, waarmee oudere mensen zelf een einde kunnen maken aan hun leven. Elsevier-redacteur Gertjan van Schoonhoven wijst op hoogmoed van de regeringspartij.

D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra wil dat het kabinet haast maakt met een onderzoek naar de groep mensen met een voltooid leven, zodat zij spoedig haar initiatiefwet daarover kan indienen. En dat terwijl ze weet dat de kwestie gevoelig ligt in een coalitie met twee christelijke partijen, CDA en ChristenUnie. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt het dan ook "onverstandig" om haast te maken met het wetsvoorstel dat stervenshulp moet bieden aan mensen die vinden dat hun leven voltooid is.

Van Schoonhoven: "In de ogen van Pia Dijkstra is er een progressieve ‘we’-elite (D66) die het helaas aflegt tegen een achterlijke meerderheid (‘een land’) die het licht nog niet heeft gezien. Dat het wellicht andersom is – dus dat dat ‘land’ op basis van gegronde twijfels gelijk heeft en niet die progressieve minderheid – komt simpelweg niet in haar op." Dit "hoogmoedige toontje" is volgens hem typerend voor de Voltooid Leven-lobby.

Lees hier de volledige column van Gertjan van Schoonhoven.

Lees ook: D66 wil haast maken met wet voltooid leven en Voltooid leven: dit staat in het kersverse regeerakkoord.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher