Donald Trump

Maakt Trump wel of niet werk van de 'oorlog tegen Kerstmis'?

20-12-2017 door Jeffrey Schipper

President Donald Trump, die feilloos de gevoeligheden van zijn achterban aanvoelt, wierp zich dan ook snel op als de beschermheer van het zalige Kersfeest. Dat bedrijven en winkels in hun kerstwensen 'Happy Holidays' zeggen, zien sommige conservatieven als een aanslag op hun christelijke waarden. De Amerikaanse NOS-correspondent Arjen van der Horst merkt op dat Trump aan de ene kant opkomt voor het 'christelijke kerstfeest' en aan de andere kant niet zegt wat hem zorgen baart.

Van der Horst: "Vorig jaar, een maand na zijn verkiezingsoverwinning, verklaarde hij plechtig dat hij hoogstpersoonlijk de ‘Oorlog tegen Kerstmis’ had beëindigd. De tijden van 'Happy Holidays' waren voorbij. Die boodschap lijkt echter niet helemaal te zijn aangekomen bij zijn eigen familie. Trumps dochter Ivanka wenste deze week iedereen vrolijk nog 'Happy Holidays' toe.

'Even ‘politiek correct’ was Trumps eigen bedrijf met het eindejaarsfeest voor zijn personeel. Kerstbomen en kerstballen waren er genoeg in Trump Tower en aanwezig waren Trumps zoons Donald Jr. en Eric. Maar de Trump Organization sprak liever van een 'holiday party’ dan een 'Christmas party’,' merkt de verslaggever op.

Trouw schrijft deze week dat op de kerstkaart van het Witte Huis het neutrale ‘season’s greetings (vrij vertaald ‘prettige feestdagen’) plaatsgemaakt heeft voor de christelijke groet. Maar volgens het dagblad is van een ommezwaai geen sprake, omdat Obama zijn toehoorders ook regelmatig ‘merry Christmas’ wenste.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Maakt Trump wel of niet werk van de 'oorlog tegen Kerstmis'?
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!