mary

Nieuws

19 december 2017 door Paul van der Niet

Film over Maria Magdalena volgend jaar rond Pasen in Nederlandse bioscopen

Afgelopen week publiceerde Hollywood-studio Universal de eerste trailer van de film ‘Mary Magdalene’. Tot dusverre deden de makers erg geheimzinnig over de film. Behalve onderwerp en cast werd er weinig naar buiten gebracht.

Wat we wel weten is dat ‘Mary Magdalene’ volgend jaar op 22 maart in premiere zal gaan, een week voor Pasen. Niet voor niets in die periode natuurlijk, want als de film over Maria Magdalena gaat, komt Jezus er ook in voor. En Pasen is bij uitstek het moment waarop je in ons land het verhaal van Jezus voor het voetlicht kunt brengen. Slimme timing dus.

Maar de film gaat vooral over Maria Magdalena, gespeeld door de veelbelovende actrice Rooney Mara. Uit de Bijbel is maar heel weinig bekend over deze vrouw, en dus rijst de vraag welke bronnen de film heeft gebruikt. Het antwoord is simpelweg nog niet te geven. Wat we weten is dat het gaat over Maria Magdalena die besluit zich als vrouw aan te sluiten bij Jezus en Zijn voornamelijk mannelijke volgelingen, tegen de wil van haar conservatieve familie in.

Met de kwaliteit van de film lijkt het wel goed te zitten. De regie ligt in handen van Garth Davis die hiervoor het prachtige ‘Lion’ maakte, met diezelfde Rooney Mara. De producenten hebben ook een heel aardige CV, met daarop onder andere Oscar-winnaar ‘The King’s Speech’. De rol van Jezus wordt vertolkt door Joaquin Phoenix, die al drie keer werd genomineerd voor een Oscar, onder meer voor zijn rol als Johnnie Cash.

Om echt iets te kunnen zeggen over de inhoud van de film, zullen we moeten wachten tot deze te zien is. Maar de trailer roept zeker nieuwsgierigheid op en smaakt absoluut naar meer. Zeker ook door de namen die verbonden zijn aan deze productie. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

‘Mary Magdalene’ gaat op 22 maart in premiere in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hieronder de trailer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher