aanslag kerk Pakistan

Nieuws

19 december 2017 door SDOK

Voorganger over de aanslag op zijn kerk: "Mensen raakten in paniek"

Een protestantse kerk in de Pakistaanse stad Quetta was afgelopen zondag het doelwit van een terroristische aanslag. Er vielen tenminste acht doden en ruim vijftig gewonden. SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) citeert Samuël, de voorganger van de gemeente.

Hij vertelt aan Morning Star News: “Er brak paniek uit in de kerk toen de eerste schoten klonken. We zeiden onmiddellijk dat mensen zich moesten verschuilen onder de banken omdat we niet wisten waar de aanvallers zich bevonden. Maar veel mensen raakten in paniek en renden door de hoofdingang naar buiten, waar de tweede aanvaller zijn bomvest liet ontploffen. Hierdoor vielen er slachtoffers.” Ook in de kerk vielen gewonden. De houten deur en de ramen braken door de explosie.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Samuël is dankbaar dat de daders snel uitgeschakeld konden worden: “Het aantal slachtoffers zou veel groter zijn geweest als een van de zelfmoordaanvallers zijn bom in de kerkhal zou hebben laten ontploffen.”

Onder de doden waren drie kinderen. Mehreen Joseph vertelt dat haar 17-jarige zoon verschillende wonden opliep in het geweervuur en door de explosie. “Ik ben de almachtige God dankbaar dat mijn zoon leeft, maar mijn hart huilt om de families van onze gemeente die vandaag een geliefde verloren. De kerk zat stampvol vanwege de activiteiten voor Kerst en we waren allemaal erg enthousiast om de viering bij te wonen, maar onze blijdschap is veranderd in verdriet.”

Klik hier om christenen in Pakistan te steunen. Lees ook: Zeker negen doden bij zelfmoordaanslag op protestantse kerk Pakistan.

Foto: SDOK

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher