Nieuwe dominee voor hervormd Driesum: J. A. Mol

19-12-2017 door Jeffrey Schipper

Proponent J. A. Mol heeft een beroep uit Driesum aanvaard. In het Friese dorp gaat de kandidaat uit Katwijk aan Zee voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Hij is de opvolger van ds. B. L. P. Tramper, hij ging vorig jaar aan de slag in Oud-Beijerland.

Ook de protestantse gemeente in Markelo verwelkomt een nieuwe predikant. Proponent R. Nijhuis uit Rijssen begint daar als gemeentepredikant. De predikantsplaats was vacant omdat ds. mw. E. E. Nordt eerder dit jaar uit het ambt werd ontheven. Nijhuis was beroepen door de mobiliteitspool van de PKN. Wanneer een of meer gemeenten en een proponent elkaar via de pool vinden, wordt de proponent beroepen tot predikant door de Protestantse Kerk en in haar dienst uitgezonden naar die gemeente(n).

Ds. G. H. de Ruiter verhuist naar de hervormde gemeente in Aalsmeer. Momenteel heeft hij in Elburg de Vrije Evangelische Gemeente binnen de PKN onder zijn hoede. In Aalsmeer zocht de kerkenraad naar een dominee in verband met het emeritaat van ds. E. J. Westerman.

De protestantse gemeente in Driebergen (Immanuël) verwelkomt ds. H. J. Reinders, omdat ds. D. C. Coppoolse met emeritaat gaat. Reinders is momenteel predikant in Lisse. In de gereformeerde kerk (PKN) te Wijnjewoude-Hemrik gaat ds. H. Engelsma op deeltijdbasis (50 %) aan de slag. Op dit moment is Engelsma actief in de protestantse gemeente in Hellendoorn.

Foto: hervormde gemeente Driesum


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
Meer over Beroepingsnieuws »

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Nieuwe dominee voor hervormd Driesum: J. A. Mol
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!