corinth

Nieuws

19 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Archeologische ontdekking in Bijbelse stad Korinthe

Grieks en Deense archeologen hebben bijzondere ontdekkingen gedaan op opgravingsplekken in de oude havenstad Korinthe, die in de eerste eeuw werd getroffen door een aardbeving en onder water is komen te staan. Ze hebben sporen gevonden van Romeinse architectuur en oude gebouwen.

Korinthe werd tussen 50 en 125 van de huidige jaartelling getroffen door een aardbeving. De meerderheid van de ruïnes werd bedolven onder het puin en kwam onder water te staan. De stad is onder christenen bekend, vanwege de brieven van Paulus aan de Korinthiërs. Hij zou de stad hebben bezocht toen het onder bewind stond van de Romeinen.

De archeologen werken samen in het Lechaion Harbor Project, een samenwerkingsverband van het Deense Instituut in Athene, de Universiteit van Kopenhagen en het Griekse agentschap voor onderwaterarcheologie.

Bjørn Lovén, de directeur van het Lechaion Harbor Project, liet aan the Sunday Express weten dat hij al bijna twintig jaar zoekt naar de 'perfecte archeologische plek, waar al het organische materiaal dat niet op het land te vinden is, bewaard wordt. Er is een geweldig potentieel voor meer unieke ontdekkingen.'

De haven van Korinthe was een van de twee havens die de stad met handelsnetwerken in de regio verbond, waardoor het gebied welvarend werd. Korinthe werd in 146 voor Christus door de Romeinen verwoest, toen zij Griekenland veroverden. Julius Caesar liet de stad en haar haven herbouwen, in 44 voor Christus. De haven werd getroffen door een aardbeving tussen 50 en 125 na Christus en kwam onder water te staan, maar veel objecten en structuren zijn naar verluidt goed bewaard gebleven.

“De uiterst zeldzame houten structuren die we bij Lechaion hebben gevonden, geven ons hoop dat we ook andere organische materialen vinden, zoals houten gereedschap, meubels, houten delen van gebouwen en scheepswrakken. Het potentieel is enorm,” zei Lovén. Hij benadrukte dat het maar zelden gebeurt dat ze zo'n ontdekking doen in het Middellandse Zeegebied.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher