springen

Dagelijks leven

19 december 2017 door Nelleke de Wit

8 inspirerende ideeën voor een 'net iets andere' Bijbelkringavond

Heb je helder wat je graag zou willen overbrengen tijdens je bijbelkring en zoek je naar inspirerende ideeën om dat eens net even anders te doen? ‘Verandering van spijs doet eten’, zegt men weleens. En zo werkt het ook voor je kring! Hier volgt een aantal tips:

1. Zijn jou in het bijbelgedeelte herhalingen opgevallen? Wijs je kringleden erop en laat tijdens het lezen van het bijbelgedeelte iedere keer de nadruk leggen op de herhalingen.

2. Kwam je moeilijke stukken tegen? Vraag wat je kringleden erover denken. Wat zijn mogelijke verklaringen? Wat zeggen de concordanties ervan?

3. Staat er een beeld in het verhaal? Probeer dit beeld concreet te maken door een voorwerp of plaatje mee te nemen, of door het beeld actueel te maken.

4. Een overbekende gelijkenis? Speel het eens uit, of bedenk een gelijkenis die in deze tijd aanspreekt.

5. Kerntekst gevonden? Gebruik de kaartjes van het spel ‘Kaarten op tafel’ om te bespreken wat deze tekst voor een ieder betekent.

6. Zitten er lijstjes, of opsommingen in? Schrijf of teken ze op een groot vel papier.

7. Misschien ben je het niet gewend, maar soms zit er een opdracht in de tekst, waar je als kring concreet mee aan de slag kunt. Bak Hamansoren, maak linzensoep, schrijf je eigen psalm, teken het beeld van koning Nebukadnezar.

8. Beeld het verhaal eens uit met Playmobile, of LEGO-poppetjes.

Kortom: probeer tijdens een Bijbelstudie ook andere zintuigen in te zetten, dan alleen je oren ;-). Veel succes en plezier!

Kringleiders.nl publiceert korte, informatieve blogs, Bijbelstudiereeksen en een inspiratieprogramma speciaal voor kringleiders die graag willen ontwikkelen, maar weinig tijd hebben voor het lezen van allerlei handboeken. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher