Nieuws

19 december 2017 door Compassion

Hulp voor meer kinderen in armoede via Compassion

De christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie Compassion is ook in het afgelopen jaar gegroeid, blijkt uit haar jaarverslag 2016/2017 dat de organisatie deze week publiceerde. Ondanks flinke uitdagingen die de organisatie het afgelopen jaar had, groeide het aantal gesponsorde kinderen met 1.427 tot 42.979 kinderen die hulp krijgen via een Nederlandse sponsor. De inkomsten van de stichting waren in het afgelopen boekjaar 20 miljoen euro. Van de uitgaven besteedde Compassion 91,7% aan de doelstelling.

Directeur Nienke Westerbeek: “Het afgelopen boekjaar kende extreme uitdagingen. De zwaarste hiervan was het nieuws dat onze projecten in India moesten sluiten. We zijn erg blij dat ongeveer de helft van de kerken waarmee we samenwerkten in India, het werk met de kinderen heeft doorgezet.
We mochten dit jaar wederom positief afsluiten en dat betekent concreet dat 1.427 meer kinderen dan vorig jaar geholpen worden via een Nederlandse sponsor. Als we naar de cijfers van het afgelopen jaar kijken, zijn we meer dan dankbaar.”

Jaarverslag
Naast de behaalde resultaten en financiële gegevens belicht het jaarverslag ook de hoogtepunten van Compassion International en de verschillende sponsorprogramma’s. Het jaarverslag is hier te lezen.

Compassion
Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Dat doet zij door een uniek, holistisch sponsorprogramma waarmee kinderen individueel worden geholpen zich gezond te ontwikkelen. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project. Dit wordt altijd door een lokale kerk met lokale medewerkers georganiseerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,8 miljoen kinderen in 25 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher