Sonja Silva

Levensverhaal

18 december 2017 door Family7

Sonja Silva: “In de media is alles verschrikkelijk nep”

"Als je jong bent, een jaar of negentien en in de media terechtkomt waar eigenlijk alles verschrikkelijk nep is, waar alles draait om uiterlijk en je daar dus onbewust tocht een waarde aan gaat hangen, en je dan in de situatie terecht komt waarin je ziek wordt, niet meer in staat bent om te bewegen, ontzettend aankomt, en dan van andere mensen leest dat je je hebt laten verslonzen…, dan moet je heel sterk in je schoenen staan om dan niet jezelf te verliezen. En ik stond toen dus niet sterk in mijn schoenen.” Dat zegt Sonja Silva in een bijzonder openhartig en ontroerend gesprek met Jan van den Bosch in het programma Thuis.

Sonja wordt bekend bij Yorin en TMF. In 1997 wordt ze Miss Nederland en daarna doet ze mee aan Miss Universe. Ze acteert in diverse bekende tv series. Ze worstelt een aantal jaren met ernstige vermoeidheidsklachten waardoor haar leven stil kwam te staan. Mede hierdoor nam haar gewicht enorm toe. Inmiddels is ze de strijd tegen de kilo’s aangegaan en met succes. Ze verloor meer dan 40 kilo. Na een bezoek aan een kerk in 2008 verandert haar leven. In die periode heeft ze zich ook laten dopen: "Het is letterlijk een nieuw leven. Je mag alles achter je laten in dat water. En je komt gewoon schoongespoeld weer boven”. Deze ommekeer heeft haar identiteit veranderd: "Wat ik doe is niet wie ik ben. Overal waar ik kom zeg ik ‘Ik ben Sonja en ik ben christen’. Dat is wie ik ben.”

Onlangs maakte ze haar comeback op tv. Ze acteert in het programma Penoza. Op zondag zingt ze in de worshipband in haar kerk Hillsong in Amsterdam. Zingen werkt heel bevrijdend voor Sonja op momenten die niet fijn zijn: "Ik ben thuisgekomen, letterlijk op mijn knieën gevallen midden in de woonkamer en ik ben gaan zingen. Dat was zó bevrijdend. Juist als je pijn hebt. Juist als je geen woorden hebt: Zing!”

Het gesprek eindigt Sonja met het zingen van een prachtig lied “O praise the name of the Lord our God”. Bekijk dit openhartige gesprek tussen Sonja Silva en Jan van den Bosch, maandag 18 december om 21:00u bij Family7.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher