Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2017 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Giessendam-Neder-Hardinxveld: ds. W. J. Westland

De hervormde gemeente in Giessendam-Neder-Hardinxveld (oost) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. W. J. Westland heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van zijn gemeente in Lelystad. De predikant gaat daar aan de slag als opvolger van ds. T. C. Guijt. Hij ging vorig jaar met emeritaat.

CIP.nl sprak onlangs met ds. T. C. Guijt naar aanleiding van zijn emeritaat: "Ik had het domineesbestaan niet willen missen".

Pioniersplek Licht Oud Zuid in Amsterdam verwelkomt eveneens een nieuwe predikant. Proponent D. I. B. van der Meulen gaat daar voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Ook proponent J. W. C. Batenburg-­Rotteveel wordt gemeentepredikant in Hoogeveen (PKN-wijkgemeente De Weide). Proponent F. L. van ­Willegen-Kerkvliet heeft een beroep van de protestantse gemeente Uithoorn aanvaard.

In Boven-Hardinxveld moet de hervormde gemeente verder zoeken naar een predikant, omdat ds. G. H. Vlijm heeft bedankt. De gemeente is vacant omdat ds. P. Vernooij eerder dit jaar vertrok naar Lekkerkerk. Vlijm is sinds kort beroepbaar. In 2013 ging hij aan de slag in zijn huidige gemeente in Nieuwer ter Aa.

Ook ds. J. H. Lammers verhuist voorlopig niet. De hervormde predikant bedankt voor een beroep uit Bodegraven. In Bodegraven is men op zoek naar een predikant vanwege het vertrek van ds. P. F. Bouter naar Bergambacht. Eerder bedankten ds. M. Maas (toen Veenendaal, nu Dordrecht), ds. H. Russcher (toen Nijkerk, nu Veenendaal), ds. A. L. van Zwet (Putten) en ds. J. A. C. Olie (Genemuiden) voor beroepen uit Bodegraven.

Foto: hervormd Giessendam-Neder-Hardinxveld


Beroepingsnieuws
- Ds. G. Pater aan de slag in GerGem Ouddorp
- Reformatorische kerk in Elspeet krijgt eerste dominee sinds 1958
- Na 66 jaar nieuwe dominee voor GerGem Rotterdam-IJsselmonde: ds. G. Hoogerland
- Nieuwe dominee voor refobaptisten Overberg: ds. M. G. Ezinga
- Ds. A. Vlietstra verhuist naar hersteld hervormd Harskamp
Meer over Beroepingsnieuws »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.