vaccineren

Jan liet zich niet inenten en kreeg polio: "Ik vertrouw op God"

18-12-2017 door Jeffrey Schipper

De laatste polio-epidemie in Nederland, 25 jaar geleden, leidde tot 71 slachtoffers in de BibleBelt. Omdat steeds meer ouders hun kinderen niet laten vaccineren blikt de Volkskrant terug op de polio-epidemie. Betrokkenen vertellen in het dagblad over wat er gebeurde.

Jan (39) uit de Alblasserwaard koos er bewust voor om zich niet te laten vaccineren. "Wij vertrouwen op God. Hij heeft het goede met ons voor en handelt uit liefde," vertelt hij. Hun twee jongste kinderen kregen geen noodvaccinatie en hun twee oudste kinderen mochten zelf beslissen. Jan werd ernstig ziek. In zijn armen en benen 'bubbelt en borrelt' het, alsof er duizenden mieren onder zijn huid kruipen. De neuroloog raadt Jans vrouw aan om alvast afscheid te nemen.

Inmiddels zijn we 25 jaar verder. Jan heeft geen spijt. "Ik was een jonge vent, in de kracht van mijn leven. Ik probeerde een goede vader, echtgenoot en ondernemer te zijn. En ineens was dat allemaal weg. Toch zou ik nu dezelfde keuze maken. (...) Ik heb nog altijd een rotsvast vertrouwen dat wat God met mij voorheeft, het beste is." Tegenwoordig is ongeveer 60 procent van de bevindelijk gereformeerden gevaccineerd.

Lees het volledige artikel in de Volkskrant.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Jan liet zich niet inenten en kreeg polio: "Ik vertrouw op God"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!