misbruik

Nieuws

18 december 2017 door Trouw

Minister wil dat Jehovah’s Getuigen werk maken van misbruikbeleid

Om kinderen beter te beschermen tegen misbruik moeten de Jehovah’s Getuigen afkijken bij de katholieken, aldus minister Sander Dekker volgens Trouw in een brief die hij vorige week aan de Kamercommissie voor justitie en veiligheid stuurde.

Uit onderzoek van Trouw bleek dat het interne rechtssysteem dat de religieuze organisatie hanteert, kinderen slecht beschermt en ervoor zorgt dat daders vaak vrijuit gaan. Michel van Hilten, woordvoerder van de Jehovah’s Getuigen, laat in een reactie weten dat er 'al heel wat maatregelen' zijn genomen en de maatregelen van de katholieke kerk worden bestudeerd.

Onlangs is de nieuwe Nederlandse stichting Reclaimed Voices opgericht. Reclaimd Voices wil de huidige procedures bij Jehovah’s Getuigen rondom seksueel misbruik aan de kaak stellen en streeft naar verandering in het beleid van de wachttorenorganisatie, zodat kinderen beter beschermd worden. In een week tijd kreeg de stichting al bijna vijftig meldingen.

Minister Dekker weet nog niet wat hij gaat doen als het bestuur weigert de maatregelen van de katholieke kerk over te nemen.

Lees ook: Bijna vijftig meldingen over seksueel misbruik bij Jehovah's Getuigen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher