D66

Nieuws

18 december 2017 door Jeffrey Schipper

D66 wil haast maken met wet voltooid leven

D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra wil dat het kabinet haast maakt met een onderzoek naar de groep mensen met een voltooid leven, zodat zij spoedig haar initiatiefwet daarover kan indienen. Dit vertelt zij in gesprek met NRC Handelsblad.

D66 is voorstander van de pil van Drion is, waarmee oudere mensen zelf een einde kunnen maken aan hun leven. In het regeerakkoord hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hierover geen concrete afspraken gemaakt. Afgesproken is dat er een onderzoek gestart wordt naar de omvang en omstandigheden van mensen die hun leven voltooid achten. Verder zal het kabinet 'een brede discussie faciliteren over het waardig ouder worden, de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving en het onderwerp voltooid leven.'

Dijksta is bereid om het onderzoek af te wachten. "Maar het mag niet te lang duren. Ik vind dat we binnen anderhalf jaar resultaten moeten hebben." Als het gaat om het indienen van de initiatiefwet heeft de samenwerking tussen ChristenUnie en D66, die op medisch-ethisch gebied ver uit elkaar liggen, haar niet van gedachten doen veranderen. Dijkstra voeg toe dat zij bereid is om het wetsvoorstel aan te passen, bijvoorbeeld de leeftijdsgrens.

Lees ook: Voltooid leven: dit staat in het kersverse regeerakkoord en Christenen vallen over 'populistische' tweet D66-Kamerlid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher