Bijbel

Nieuws

18 december 2017 door Dirk van Genderen | The Gospel Herald

Voormalig drugssmokkelaar smokkelt nu Bijbels

Het gebeurde in een land, ergens in Centraal-Azië, in de regio van Oezbekistan, Turkmenistan, Tajikistan en Kazachstan. Als jongeman smokkelde Alim drugs. Maar hij werd gearresteerd en opgesloten in de gevangenis. Daar dacht hij veel na over het doel van zijn leven. "Lange tijd negeerde ik geestelijke vragen," vertelt hij. "Het leven had voor mij geen zin meer."

Op een dag kreeg hij van een medegevangene het Johannes-evangelie. Omdat Alim weinig te doen had, begon hij erin te lezen. En God zegende dat. Alim kwam tot geloof in de Heere Jezus. Zijn leven veranderde voorgoed.
Terwijl de anderen hun tijd in de gevangenis volmaakten, kwam Alim in actie. Met Gods hulp lukte het hem om van zijn drugs- en alcoholverslaving af te komen en dat leidde tot geestelijke groei. Na zijn vrijlating volgde hij een Bijbelschool.

Daarna werd hij voorganger van een plaatselijke gemeente. Maar dat gaat daar heel anders dan in het vrije Westen. Omdat de regio vijandig is tegen christenen, komt de gemeente op verschillende plekken samen in het geheim.

Ondergrond netwerk
Maar nog steeds smokkelt Alim. Geen drugs meer, maar Bijbels, Bijbelstudies en evangelisatiemateriaal. Hij smokkelt Bijbels voor Open Doors en zorgt er met zijn team voor dat de materialen ook in vijf omliggende landen komen. Dit ‘ondergrondse netwerk’ zorgt ervoor dat gelovigen de levende woorden van de Heere Jezus in handen krijgen. Net zoals die ene medegevangene een Johannes-evangelie aan Alim gaf.

"Dit is gevaarlijk werk," zegt Alim. "De autoriteiten zijn ook zoek naar dit materiaal, maar het is allemaal goed verstopt. Zelfs als ik wordt opgepakt en weer terug moet naar de gevangenis, dan zou ik nog doorgaan met het verspreiden van het Evangelie. We willen mensen die dood zijn naar het Leven leiden, naar de Heere Jezus."

Dit verhaal verscheen via The Gospel Herald in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher