celebration

Nieuws

18 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Christenen met moslimverleden in Somalië riskeren alles voor het evangelie

Hoewel Somalië een van de meeste gevaarlijke landen is om als christen te wonen, neemt de verspreiding van het evangelie toe, dankzij de inspanningen van bekeerlingen die alles op het spel zetten. Dat zei zendingsorganisatie World Mission. 

Een moslimleider die Jezus leerde kennen via een lid van World Mission noemt zichzelf 'manhunter'. Hij en andere bekeerlingen hebben ervoor gekozen om alles te riskeren voor het evangelie, in een land waar een extremitisch en islamitsich klimaat heerst. 

Greg Kelley van World Mission zegt: “De Heer gebruikt onze op zonne-energie werkende audio-Bijbel. In de Somalische taal wordt die 'het juweel' genoemd.” Hij voegt eraan toe dat het een van de hulpmiddelen is die worden gebruikt om moslims te bereiken met het evangelie.

In Somalië is 99 procent van de bevolking moslim. Toch zegt Greg Kelley dat hij ziet dat mensen Jezus leren kennen. Manhunter heeft met succes drie huiskerken geopend. Inmiddels zijn vijftien gezinnen tot Jezus gekomen. “Andere bekeerlingen zijn geslagen, vanwege hun beslissing om christen te worden. Een van de vrouwen is zo zwaar mishandeld, dat ze een miskraam heeft gekregen,” zegt Kelley.

De minste verdenking leidt in Somalië tot christenvervolging en harde acties. “In dit land moeten christenen doen alsof ze geen christen zijn om te kunnen overleven,” zegt Yonas Dembele, analist van internationale recht voor World Watch's Research Unit in een interview met The Christian Post.

“Het is van cruciaal belang dat we bidden voor deze gelovigen en erkennen dat ze een hoge prijs moeten betalen om volgeling van Jezus te zijn,” zegt Kelley. Somalië staat op de tweede plaats in de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors, net achter Noord-Korea. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher