Hogeschool Viaa

Nieuws

15 december 2017 door Hogeschool Viaa

Symposium ‘Zingeving in de GGZ: hoe dan?’

Het lectoraat Zorg en Zingeving van Hogeschool Viaa houdt op donderdag 25 januari het symposium ‘Zingeving in de GGZ: hoe dan?’. Het symposium is bedoeld voor verpleegkundigen en sociaal werkers en wordt georganiseerd in samenwerking met Dimence en het Kennisinstituut christelijke GGZ (KICG).

Er is toenemende aandacht voor zingeving in de gezondheidszorg. Zingeving gaat over de vraag hoe mensen (weer) betekenis kunnen geven aan hun leven. Dat is ook in de GGZ een relevante vraag. Hoe draagt zingeving bij aan de kwaliteit van leven van een cliënt en welke ondersteuning bieden hulpverleners daarbij? Een veelgehoorde vraag van hulpverleners is: hoe doe ik dat dan? Het middagsymposium wil proberen een antwoord op deze vraag te geven.

Programma
Het programma bestaat uit drie lezingen en twee workshopsrondes. De lezingen gaan over zingeving en zelfregulatie, omgaan met zingeving in de praktijk en het ontwikkelen van zingevingsbekwaamheid van hulpverleners. Na de lezingen kunnen verschillende workshops bezocht worden. In twee rondes worden onder andere workshops aangeboden over hoe hanteer je geloof in de geestelijke gezondheidszorg, existentieel herstel en de taal van de ontmoeting, werken met waarden en omgaan met symbolen en rituelen in de hulpverlening.

Aanmelden en meer informatie
Het symposium wordt gehouden van 13.00 tot 17.00 uur in De Lindeboom in Schalkhaar. De kosten voor deelname zijn 85 euro per persoon. Aanmelden kan via deze website. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher