SGP'er: "Forum voor Democratie is ook de partij tegen het leven"

15-12-2017 door Reformatorisch Dagblad

"Forum voor Democratie - de partij tegen het partijkartel -  die zo veel sympathie en steun krijgt van reformatorische christenen, is ook de partij tegen het leven. En ze propageert dit openlijk." Dit merkt Dick Both, fractievoorzitter van de SGP in Veenendaal, op in het Reformatorisch Dagblad.

"Blijkbaar is er een onbedwingbare behoefte aan populisten in onze samenleving en ook binnen de gereformeerde gezindte," schrijft Both. Hij wijst op de hervormd-gereformeerde advocaat Jan Louis Burggraaf die onlangs sprak op het FvD-congres en domineeszoon Cor Verkade die uit sympathie zijn vergaderruimte in Amsterdam beschikbaar stelt aan Thierry Baudet en zijn mensen. Both merkt op dat als alternatief tegen immigratie, globalisering, verdergaande invloed van Europa en de islam de cultuurhistorische wortels en tradities van onze Nederlandse samenleving worden geschilderd.

De SGP'er voegt toe dat deze partij echter ook van mening is dat ouderen die hun leven voltooid achten het recht hebben om hun leven waardig te beëindigen. Both: "De Week van het Leven (die vorige week plaatsvond, red.) roept ons ertoe op onze steun niet te geven aan zogenaamde cultuurchristenen zoals Baudet, die leven en dood in handen van mensen denken te kunnen leggen, maar om ons onomwonden uit te spreken voor het leven."

Lees hier het volledige commentaar van Dick Both in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: Vijf redenen waarom ik me niet thuis voel bij Forum voor Democratie.

Foto: SGP Veenendaal

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over SGP'er: "Forum voor Democratie is ook de partij tegen het leven"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!