Van Harte

Nieuws

15 december 2017 door EO

Nieuw EO-programma ‘Van Harte’ start in 2018

De EO begint 2018 feestelijk met het nieuwe tv-programma ‘Van Harte’; een magazine over ‘het leven vieren’ en alles wat daar mee te maken heeft. Van persoonlijke viermomenten, feestelijke tips tot lokale en nationale volksfeesten. Van Harte laat, in de verschillende onderdelen waaruit het magazine bestaat, zien dat je het leven op veel manieren kan vieren. Groots en uitbundig of juist klein en ingetogen. Hoe dan ook: meestal gaat een feest dieper dan een stuk taart en raakt het aan diepe gevoelens en levensovertuiging.

Op bezoek
Zo gaat de kijker met ‘Van Harte’ op bezoek bij mensen die een intens of bijzonder moment in hun leven vieren. Vieren met een lach en soms ook met en traan.

Valt er hier nog iets te vieren?
De presentatoren Bert van Leeuwen en Henk van Steeg onderzoeken vervolgens op de bonnefooi of er nog wat te vieren valt in de huizen, bedrijven en straten van Nederland. Dit leidt niet zelden tot verrassende ontmoetingen en viermomenten.

De Kas
Het vaste honk van ‘Van Harte’ is de kas. Vanuit hier laten verschillende experts zien hoe je van elk moment een feestje maakt. Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016) bakt de feestkalender rond. Voor meesterbloembinder en trendsetter Pim van den Akker is elke partij geschikt voor een verrassende bloemencreatie. Interieurstylist Chantal ten Brinke laat zien dat geen materiaal of ruimte te gek is of je kunt er wel een feestje bouwen. Kledingstylist Nathalie Bharos helpt de kijker met het vinden van de juiste kleding voor elk feest dat gevierd wordt.

Feesten
Verder kent ons land lokaal en nationaal honderden bekende en minder bekende feesten en bijzondere gebruiken. Zo blijkt dat er elke dag wel ergens iets wordt gevierd en dat soms al eeuwenlang. Met cultuurtheoloog Frank Bosman gaan we stad en land af langs bekende en minder bekende christelijke en Joodse religieuze- en volksfeesten.

Kortom: bij ‘Van Harte’ is het elke dag feest.

Achtergrondinformatie
‘Van harte’ volgt het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op dat de EO vijf jaar lang heeft uitgezonden. ‘Van Harte’ start vanaf 8 januari 2018, van maandag tot en met donderdag om 17.50 op NPO 2.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher