Kerkruzie Kruiningen: Bedrijf moet ontslagen medewerker vergoeding betalen

14-12-2017 door PZC | Omroep Zeeland

Sinke Transport in Kruiningen moet een ex-medewerker een vergoeding van in totaal 25.699,95 euro betalen. De man was wegens een conflict over de kerkruzie binnen de gereformeerde gemeente op staande voet ontslagen, laat de PZC weten.

De rechter vindt dat de man onterecht is ontslagen en spreekt van mishandeling op schandelijke wijze door de directie van Sinke. Oorsprong van het conflict ligt in de kerkruzie in Kruiningen, die draait om een conflict tussen de inmiddels opgestapte dominee G. Bredeweg en oud-diaken Henk Jansen. De oud-medewerker van Sinke Transport sympathiseerde met Jansen. De directeuren van de Sinke Groep stonden achter de dominee en tolereerden het niet dat hun werknemer zich tegenover collega’s negatief uitliet over Bredeweg.

De man zou meteen zijn sleutels, telefoon en bedrijfsauto hebben moeten inleveren, voegt Omroep Zeeland toe. Uit camerabeelden blijkt volgens de rechter dat de man buiten het kantoor op de vestiging van Sinke in Goes tegen de muur is gedrukt. De werkgever heeft hem ook enkele keren tegen de muur gestoten en dus is er sprake van geweld.

Onlangs verliet ds. Bredeweg de Gereformeerde Gemeenten vanwege een conflict met ex-diaken Henk Jansen. Jansen stapte vanwege het conflict naar de rechter, van wie hij gelijk kreeg. In Kruiningen start Bredeweg een 'vrije gemeente', omdat "de Heere hem in Kruiningen heeft geplaatst".

Lees hier de volledige uitspraak van de rechter. Lees ook: Hoe nu verder na de kerkscheuring in Kruiningen?

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Kerkruzie Kruiningen: Bedrijf moet ontslagen medewerker vergoeding betalen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!