Nieuws

14 december 2017 door Stéphanos

Stéphanos start uniek groepssponsor programma voor studenten

Stéphanos start per 1 januari 2018 met uniek groepssponsor programma voor studenten in Malawi. Dat meld stichting Stéphanos deze week in haar kwartaalblad.

Dit programma is gestart om jongeren in Malawi een toekomst te geven. Hoge werkloosheid is één van de grootste problemen waar Malawi mee te kampen heeft. 20% van de Malawianen heeft baan, onder de jongeren is dat percentage zelfs 23. Het is essentieel om Afrikaanse/Malawische jongeren de kans te geven om te werken aan hun toekomst in eigen land, zodat deze jongeren niet hun toekomst elders gaan zoeken. “Een land als Malawi heeft goed hoger opgeleide mensen met vakkennis nodig. Deze jonge mensen kunnen het land -onder de zegen des Heeren- op lange termijn meer zelfstandig en zelfvoorzienend maken,” aldus bestuurslid J. Talen.

Hoe is het programma ontstaan? De scholen staan verspreid door een groot gebeid van Malawi, zodat het voor studenten en medewerkers van Stéphanos niet haalbaar is om elkaar meer dan 1 keer per jaar te ontmoeten zonder dat dit extra kosten met zich mee brengt. Omdat de kosten voor opleidingen elk jaar stijgen moeten er soms meer dan 2 sponsors voor 1 student gezocht worden. Een vervolgstudie is duur -gemiddeld zo’n € 60,- per maand- en kan niet betaald worden met het standaard adoptietarief. Om deze knelpunten op te lossen heeft Stéphanos besloten om een andere weg in te slaan en is er gekozen voor een groepsadoptie variant. Een sponsor betaald € 20,- per maand en ontvangt 1 of 2 maal per jaar een voortgangsverslag over de studenten die via dit programma gesponsord worden. Deze vorm van sponsoring van studenten is er in onze gezindte momenteel nog niet.

Wie komen er in aanmerking voor sponsoring? Als een leerling uit één van de sponsorprogramma’s van Stéphanos geslaagd is voor het voortgezet onderwijs en verder wil studeren, dan worden zijn resultaten en motivatie grondig bekeken door de Stéphanos begeleider en medewerkers in Nederland. Met de Stéphanosbegeleider en het schoolbestuur worden de kosten en tijdsduur van de studie besproken en deze personen beslissen ook of de student aan zijn studie kan beginnen zo is er te lezen in het kwartaalblad.

Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren. Deze hulp is gebaseerd op reformatorische grondslag. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher