Mahmoud Abbas

Nieuws

14 december 2017 door NOS | ANP | NU.nl

Abbas noemt Jeruzalembesluit Trump misdadig

De Palestijnse president Abbas noemt de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël misdadig en vindt dat de VS niet langer mee mag doen aan de vredesgesprekken in het Midden-Oosten, laat de NOS weten.

Aanleiding was het erkennen door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Abbas vindt dat Trump het internationale recht heeft geschonden en roept de Verenigde Naties op om de leidende rol in de vredesgesprekken over te nemen van Washington. De Palestijnse leider zegt dat hij naar de VN-Veiligheidsraad gaat om daar te praten over volledig VN-lidmaatschap voor de Palestijnen.

Meer dan vijftig islamitische landen beschouwen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen als een teken dat de Verenigde Staten zich heeft teruggetrokken uit het vredesproces in het Midden-Oosten. De Turkse president Recep Erdogan stelt dat het Amerikaanse besluit Jeruzalem tot hoofdstad van het land te erkennen een beloning is voor de terreurdaden van Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher