Joods restaurant Amsterdam

Nieuws

14 december 2017 door De Telegraaf

Aanvaller Joods restaurant was in Syrië getraind

De 29-jarige man die vorige week ramen bij een Israëlisch restaurant insloeg, is een in Syrië geboren asielzoeker. Bij de politie heeft hij verklaard getraind te zijn in het gebruik van wapens en dat hij gevechtservaring heeft. Dit bevestigen bronnen rondom het politieonderzoek tegenover De Telegraaf.

De man hoopte dat er op het moment van de aanval mensen in het restaurant zouden zitten. In het politieverhoor gaf de Syriër daarnaast aan dat hij getraind is in wapengebruik en gevechtservaring heeft. Volgens zijn advocaat vocht hij tegen terroristen in Syrië. Op de vraag van de politie of hij bereid is om vaker meer geweld toe te passen, antwoordde de verdachte ’ja’, maar stelde later dit niet in Nederland te willen doen.

Volgens justitie was de aanval geen terreurdaad. Daarom is de man na twee dagen vrijgelaten. De PVV wil een spoeddebat over deze zaak.

Lees ook: Antisemitisme springlevend in Amsterdam: man beschadigt joods restaurant en SGP en ChristenUnie bemoedigen joods restaurant na vernieling met etentje.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher