Joods restaurant Amsterdam

Aanvaller Joods restaurant was in Syrië getraind

14-12-2017 door De Telegraaf

De 29-jarige man die vorige week ramen bij een Israëlisch restaurant insloeg, is een in Syrië geboren asielzoeker. Bij de politie heeft hij verklaard getraind te zijn in het gebruik van wapens en dat hij gevechtservaring heeft. Dit bevestigen bronnen rondom het politieonderzoek tegenover De Telegraaf.

De man hoopte dat er op het moment van de aanval mensen in het restaurant zouden zitten. In het politieverhoor gaf de Syriër daarnaast aan dat hij getraind is in wapengebruik en gevechtservaring heeft. Volgens zijn advocaat vocht hij tegen terroristen in Syrië. Op de vraag van de politie of hij bereid is om vaker meer geweld toe te passen, antwoordde de verdachte ’ja’, maar stelde later dit niet in Nederland te willen doen.

Volgens justitie was de aanval geen terreurdaad. Daarom is de man na twee dagen vrijgelaten. De PVV wil een spoeddebat over deze zaak.

Lees ook: Antisemitisme springlevend in Amsterdam: man beschadigt joods restaurant en SGP en ChristenUnie bemoedigen joods restaurant na vernieling met etentje.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Aanvaller Joods restaurant was in Syrië getraind
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!