Eric Holterhues

"Als je geld en idealen combineert kun je de wereld veranderen"

14-12-2017 door Hour of Power
Hour of Power
Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Hour of Power

Eric Holterhues is theoloog én bankier. Een combinatie die niet erg voor de hand ligt. Eric: ‘’Toch denk ik dat die twee juist heel goed samengaan. Een bankier die alleen maar met geld bezig is of een theoloog die alleen maar met zijn hoofd in de boeken zit is ook niet alles. Juist als je geld en idealen met elkaar combineert kun je iets veranderen in de wereld. Het gaat er om of je geld als doel op zich ziet of geld als middel. Als je geld ziet als een middel kun je door financiering van goede projecten de wereld iets beter maken. Het gaat er echt om of je God of geld op de eerste plaats zet. Dat maakt het verschil."

Als kind wilde Eric priester worden. Eric: "Ik dacht dat dit de manier was om Christus te volgen. Ik kende een aantal priesters die me enorm aanspraken. Tijdens mijn studie theologie liep ik stage in Kenia en had daar een bijzondere ontmoeting met een non. Wat ze deed vond ik fantastisch, maar ik zag toen wel dat er voor mij een andere weg was weggelegd."

In gesprek met Jan van den Bosch vertelt Eric over zijn huidige werk; onder andere het verstrekken van microkredieten aan derdewereldlanden en over de schaduwzijde van de traditionele hulpverlening.

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Als je geld en idealen combineert kun je de wereld veranderen"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!