Reformatorisch Dagblad betreurt Hollands geklaag: "Geniet van de sneeuw"

13-12-2017 door Reformatorisch Dagblad

"Van de zo geroemde Hollandse nuchterheid is bij extreme weersomstandigheden weinig te merken. Met dat het KNMI een weeralarm doet uitgaan, wordt op sociale media vrijwel direct massaal de schuldvraag gesteld," merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op.

Sneeuwval zorgde maandag voor de nodige ellende. Treinen reden niet, honderden vluchten werden geschrapt, reizigers moesten op het vliegveld overnachten en op de snelwegen liep het verkeer helemaal vast. "De schuldvraag volgt in Nederland dan bijna automatisch. En het is precies die reflex die laat zien hoe door en door verwend de Nederlandse maatschappij is geworden," constateert de RD-hoofdredactie.

Dit toont volgens het RD aan dat alles maakbaar is geworden. "Een beetje meer dankbaarheid voor het feit dat duizenden mensen zich inspannen om de noodvoorzieningen toegankelijk te houden, kan ook geen kwaad." De hoofdredactie adviseert Nederlanders om meer te genieten van de sneeuw in plaats van "driftig op sociale media op te zoek gaan naar schuldigen."

Lees hier het volledige commentaar in het Reformatorisch Dagblad.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Reformatorisch Dagblad betreurt Hollands geklaag: "Geniet van de sneeuw"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!