kerkbanken

Nieuws

13 december 2017 door Reformatorisch Dagblad

GerGem-lid pleit voor meer jonge mannen in kerkenraden

"Er zijn kerkenraden die zich vrijwel niet vernieuwen. Het gevaar van dominantie en eenzijdigheid is hierdoor sterk aanwezig." Dit schrijft Wim Hak, lid van de gereformeerde gemeente in Krimpen aan den IJssel (foto), in een commentaar in het Reformatorisch Dagblad.

Hak: "De gemiddelde leeftijd van ouderlingen ligt nogal eens rond de 65 jaar. Dat betekent dat er ten opzichte van de jeugd sprake is van een kloof van twee generaties. De gemiddelde ouderling staat hierdoor mijns inziens mijlenver van onze jeugd af. Het is triest dat dit niet wordt beseft. Uit ervaring weet ik dat je als ouders niet veel steun ontvangt vanuit de kerkenraad bij echte problemen met je kind. (...) Het sleutelwoord hierbij is: communicatie. En wie kan dat beter, een man van 65 jaar of een man van 30 jaar?

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Als het beleid bij kerkenraden niet verandert, begrijpen zij kennelijk niets van hun verantwoordelijkheid tegenover onze jeugd. We hebben jonge mannen nodig die met beide benen in de maatschappij staan en dagelijks worden geconfronteerd met de veranderingen waar onze jeugd voor staat. In de meeste kerken zitten veel jonge mensen; maak er gebruik van."

Lees hier het volledige commentaar van Wim Hak.

Foto: gereformeerde gemeente in Krimpen aan den IJssel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher