Frans Damascus

Dagelijks leven

13 december 2017 door Damascus

Spoken word: Dit is niet mijn land

‘Ik ben hier niet meer thuis dan jij, omdat ik hier ben geboren en jij hier bent gestrand.’ Frans van hiphopformatie Damascus deelt in deze gloednieuwe spoken word column waarom Nederland zijn land niet is. Terwijl hij hier toch echt geboren is.

Hoewel de grote stroom vluchtelingen in Nederland lijkt af te nemen, blijven de meningen ernstig verdeeld en staan er veel groepen tegenover elkaar. Waaronder verdacht veel christenen. Frans legt de vinger op de ongemakkelijke, zere plek in zijn column: ‘een vluchtkerk als vluchtoord staat inmiddels gelijk aan landverraad’. Hoe is dat mogelijk?

In aanloop naar de release van hun derde album ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ op 17 februari 2018 delen de rappers van Damascus zes weken lang op geheel eigen wijze een column met de wereld over een thema dat hen persoonlijk raakt. Alle zes de columns belichten op een andere manier de vraag: ‘wat betekent het om in 2018 christen te zijn?’

Op zaterdag 17 februari zal Damascus het nieuwe album lanceren in Bonfire, Dordrecht. Klik hier voor meer info over deze releaseparty of over de muziek van Damascus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher