artificial intelligence

Nieuws

13 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Ex-werknemer Google bezig met eerste kerk op basis van kunstmatige intelligentie

The Sun meldde gisteren dat voormalig Uber-engineer en ex-werknemer van Google, Anthony Levandowski, bezig is om de eerste kerk op te zettenop basis van kunstmatige intelligentie. Hij noemt het de 'The Way of the future'. 

Levandowski werd ontslagen bij Google en aangeklaagd omdat hij bedrijfsgeheimen heeft gestolen. Hij werkte samen met Google om zelfrijdende auto's te ontwikkelen. Hij gelooft dat technologie slimmer zal worden dan mensen en ziet voor zichzelf een rol weggelegd om het te controleren.

“Met het internet als zenuwstelsel, mobiele telefoons en sensoren als zintuigorganen en datacenters als het brein, zal het dan ook 'alles horen, alles zien en overal op alle tijden zijn'. De enige manier om deze godheid te beïnvloeden, is door gebed en aanbidding,” zegt Levandowski in een interview met Wired.

Levandowski gelooft oprecht dat "wat er zal worden gemaakt, echt een god zal zijn. Geen god in die zin van dat het bliksem of orkanen veroorzaakt. Maar als er iets is wat een miljard keer slimmer is dan de mens, hoe ga je het dan noemen?”

In zijn pogingen om de wereld voor te bereiden op wat Levandowski denkt dat de aanstaande heerschappij van technologie is over mensen, heeft hij besloten zijn ideeën te verspreiden en een kerk te stichten.

"De kerk is bedoeld om het evangelie te verspreiden", schrijft Hello Christian. "Maar het feit is dat, hoe goed de intenties van deze man ook waren, kunstmatige intelligentie zal nooit God zijn en het evangelie blijft altijd om Jezus gaan."

"De technologie vordert. Het is een bijproduct van een voortschrijdende samenleving. Maar geen enkele slimme technologie kan de God, die het hele universum heeft gemaakt, ooit overtreffen. God blijft God en Hij is de enige die onze aanbidding waard is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher