Roelof Bisschop

Claudia de Breij beschuldigt SGP-Kamerlid van "onversneden racisme"

13-12-2017 door Jeffrey Schipper

IKEA, HEMA en Albert Heijn zouden zoveel mogelijk het woord ‘kerst’ wegmoffelen in hun productomschrijvingen. Zo is kerstdiner in sommige gevallen getransformeerd tot ‘winterdiner’ en wordt de kerststol ook wel ‘feeststol’ genoemd. "Oplossing is simpel: winkels die zich hieraan te buiten gaan zoveel mogelijk vermijden," reageerde SGP-Kamerlid Roelof Bisschop via Twitter. Cabaretier Claudia de Breij is not amused.

'Onversneden racisme van een SGP-kamerlid. Ik wens hem deze kerst bezoek van een engel die iets uitlegt over naastenliefde. (Oh ja, en al die ‘war on christmas’-gekkies: ontspan. Hou op voorbeelden te zoeken van iets dat niet bestaat.) Vrolijk kerstfeest!,' aldus De Breij via Twitter.

AD-columnist Özcan Akyol besteedt deze week in zijn column aandacht aan de oproep van Bisschop naar aanleiding van de 'war on Christmas'. "Blijkbaar wil Roelof Bisschop bij mensen in het gevlij komen - doodeng. Want als hij even op de websites van IKEA, Albert Heijn en HEMA had gekeken, had hij in een oogwenk kunnen zien dat al deze bedrijven omstandig adverteren met allerlei kerstproducten. De SGP’er nam die moeite niet, hij wilde liever goedkoop scoren."

Akyol spreekt van "kletspraat van de bovenste plank". Het SGP-Kamerlid heeft De Breij inmiddels uitgenodigd voor een gesprek. "Neem contact op via mail."

Foto: SGP

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Claudia de Breij beschuldigt SGP-Kamerlid van "onversneden racisme"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!