trump

Nieuws

13 december 2017 door Hendriëlle de Groot

250 Israëlische rabbijnen bedanken Trump voor het verhuizen van de ambassade: “U vervult Bijbelse profetieën”

In een brief aan president Donald Trump bedanken 250 Israëlische rabbijnen, onder wie opperrabijn Yitzhak Yosef, hem voor zijn beslissing om de ambassade van de Verenigde Staten te verhuizen naar Jeruzalem en de stad als de hoofdstad van Israël te erkennen.

De brief werd opgesteld door Shmuel Eliyahu, opperrabbijn van Safed, en afgeleverd door Yossi Dagan, hoofd van de de Samaria Regional Council. Ze spraken hun waardering uit en spreken van een vervulling van Bijbelse profetieën. “U heeft het uitzonderlijke voorrecht om de eerste president te zijn die Jeruzalem als de eeuwige hoofdstad van de staat Israël erkent.”

“We zijn ervan overtuigd dat u voor altijd herinnerd zal worden door de Joodse mensen als iemand die naar voren trad, die niet bang was. Moge Gods belofte aan Jozua door u worden vervult: 'Heb ik u niet geboden, wees sterk en moedig, vreest niet, want de Heer uw God is met U, waar U ook gaat'.”

Volgens YNet News werd de brief ondertekend door een grote verscheidenheid aan rabbijnen. De brief benadrukt de rol die Donald Trump speelt in het vervullen van bijbelse profetieën. “We leven in een tijd waarin profetieën in vervulling gaan, de een na de ander. De president van Amerika verdient aanzien door Israël, nu de terugkeer Joden naar het Beloofde land en de bouw van de staat Israël opnieuw actueel zijn geworden.”

“Met deze erkenning zien we de vervulling van een volgende stap in de voltooiing van de profetie van Jesaja, dat de volkeren van de wereld de centraliteit van Jeruzalem zullen erknennen,” zei rabbijn Eliyahu. Hij citeert Jesaja 62:1, 'Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem zal ik niet stil zijn, totdat haar gerechtigheid opkomt als een lichtglans, en haar heil als een brandende fakkel.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher