Nieuws

12 december 2017 door Jeffrey Schipper

NGK-opleiding predikanten verhuist snel naar Kampen

Het plan is dat de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (NGP) al deze zomer overgaat naar de vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit (TU) in Kampen, laat het Nederlands Dagblad weten.

"De aanzet voor onze gesprekken vormt het afwijzende besluit van de christelijk-gereformeerde synode’ om één Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU) te vormen," vertelt Ben ­Vreugdenhil, voorzitter van de Nederlands-gereformeerde opleiding, in het ND. Ook wijst hij op de toenadering tussen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en Nederlands Gereformeerde Kerken. Beide kerkverbanden zijn verliefd en een huwelijk is op komst.  Ook speelt de komst van een nieuwe bachelor in Apeldoorn per 1 september een rol, waardoor de NGP de komende maanden haar programma zou moeten herzien.

Tot nog toe is deze verbonden aan de christelijk-gereformeerde Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). De Apeldoornse rector Herman ­Selderhuis betreurt dit besluit omdat hij de aanwezigheid van de Nederlands-gereformeerden als verrijkend heeft ervaren. Hij is blij dat er verzoening plaatsvindt tussen vrijgemaakt- en Nederlands-gereformeerden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher