nederzettingen Israël

Nieuws

12 december 2017 door ANP | Israël Today

Nederland roept op tot staking uitbreiding nederzettingen Israël

In navolging van Frankrijk roept ook Nederland Israël op de uitbreiding van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te bevriezen. Dat zou het vredesproces verder helpen, zei minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra maandag in Brussel, voorafgaand aan overleg met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, meldt het ANP.

Naast de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is uitbreiding van nederzettingen "elke keer weer een stapje terug in het vredesproces," aldus Zijlstra. "Als we echt tot een eindoplossing willen komen, is het goed als Israël hiermee ophoudt." Zijlstra erkende dat de EU verdeeld is over Israël. EU-buitenlandchef Federica Mogherini herhaalde het EU-standpunt dat een tweestatenoplossing het doel blijft en dat het in Israëls belang is een duurzame oplossing te vinden voor het conflict met de Palestijnen.

Netanyahu benadrukte in gesprek met Mogherini: "Jeruzalem is al 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk, sinds zijn oprichting door koning David. We hebben onze band nooit verloren," citeert Israël Today. Tegelijkertijd wordt deze band in VN-fora ontkend door bespottelijke besluiten van de UNESCO die de geschiedenis en historische waarheid ontkennen. Jeruzalem is al 70 jaar de hoofdstad van de Staat Israël."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher