Willem Glashouwer

Nieuws

12 december 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Willem Glashouwer wil christelijk protest tegen anti-Joodse geluiden

"Trump erkent Jeruzalem als Israëls hoofdstad, tot woede van de Arabische en islamitische wereld en tegen de zin van 151 landen die op 29 november een resolutie in de Verenigde Naties aannamen dat dit niet zo moet zijn. Ook Nederland stemde voor deze vreselijke resolutie," merkt ds. Willem Glashouwer op in het Reformatorisch Dagblad.

Volgens Glashouwer was het oosten van Jeruzalem jarenlang bezet door Jordanië toen het in 1967 werd bevrijd door Israël. De predikant benadrukt dat in de negentien jaar dat Oost-Jeruzalem door Jordanië werd bezet (1948-1967) er verschrikkelijk is huisgehouden. Voor Joden was de Klaagmuur en de Oude Stad verboden terrein en tientallen synagoges werden verwoest. "Het was de enige, korte periode waarin Jeruzalem ooit een gedeelde stad geweest is in zijn meer dan 3000-jarig bestaan. Elke Palestijnse claim op dat deel van de stad heeft dus geen enkele historische grond."

Op basis van de Bijbel maakt Glashouwer duidelijk dat er een tijd komt dat Jeruzalem door de heidenen wordt vertreden, maar dat er ook herstel plaatsvindt. Volgens hem gaan op dat moment onder meer de profetieën van Jesaja 2 en Micha 4 in vervulling. "Het zou goed zijn als de christenheid wereldwijd haar stem zou verheffen tegen al die anti-Joodse verklaringen, en de vele leugens in het kader van de islamitische jihad, de heilige oorlog, openlijk zou ontmaskeren," voegt de schrijver en spreker toe.

Christenen zouden zich in zijn ogen moeten verzetten tegen "de resolutie van 29 november, precies zeventig jaar na de resolutie over het delingsplan waarmee het Joodse volk recht van bestaan kreeg in het door de Allerhoogste aan Israël Beloofde Land."

Lees hier het volledige betoog van ds. Willem Glashouwer. Lees ook: Willem Ouweneel over het Jeruzalembesluit van Donald Trump en Het gaat niet om Jeruzalem!

Foto: Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher