kerk

Nieuws

12 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Bouw van de grootste katholieke kerk in Amerika voltooid

Afgelopen weekend werd de bouw van de Shrine of the Immaculate Conception in Washington, de grootste katholieke kerk van Noord-Amerika, voltooid en werd de kerk ingewijd. Dit moderne meesterwerk is groots en glorieus, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Kardinaal Wuerl van Washington zei tijden de inwijding dat geloof is wat zoveel mannen en vrouwen dreef om deze prestatie te voltooien. Hij vergeleek hen met Maria. "Maria geloofde dat niets onmogelijk was met God," zei hij. "Zij laat bij uitstek zien wat het betekent om te geloven."

De basiliek telt tachtig kapellen, die verschillende culturen van de wereld uitbeelden. Het laatste stuk dat voltooid was, was de Trinity Dome, het middelpunt. De koepel bestaat uit glazen mozaïek van veertien miljoen stukjes en is een van de grootste in zijn soort, met een afbeelding van de Heilige Drie-eenheid, een processie van heiligen en engelen, de vier evangelisten en de geloofsbelijdenis van Nicea.

De koepel bevat ook meerdere glas-in-loodramen die zijn gewijd aan donoren, die geld bij elkaar hebben gebracht voor de bouw van de kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher