kinderboeken

Nieuws

12 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Britse christenen uiten kritiek op transgender kinderboeken

Recent gepubliceerde kinderboeken, die transgenderisme aanmoedigen, worden op basisscholen en kinderdagverblijven verspreid in het Verenigd Koninkrijk. Schoolleiders en christelijke organisaties spreken hun zorgen uit.  

De LHBT-groep Educate and Celebrate pleit voor boeken zoals 'Introducing Teddy', over transgenderbeer Teddy. In 'Gracefully Grayson', is de hoofdpersoon een jongen, die eigenlijk van binnen een meisje is en opgesloten zit in het verkeerde lichaam.

De voorzitter van de Campaign for Real Education, Chris Mc Govern, vindt dat de boodschap van deze boeken 'schadelijk en wreed' zijn voor kinderen. “Kinderen hebben in 99,9 % van de gevallen geen problemen met hun genderidentiteit. Volwassenen moeten ophouden met denken dat kinderen de wereld waarnemen op de manier waarop zij dat doen. Dat doen ze niet. De ene dag spelen ze dat ze een kabouter zijn, de andere dag doen ze alsof ze een draak zijn.”

Claran Kelly van Christian Istitute zei in een artikel dat Educate & Celebrate onschuldige kinderen gebruikt om hun gevaarlijke ideologie te normaliseren. Ze vervolgt: “Kinderen zouden moeten worden aangemoedigd om blij te zijn met hoe God ze heeft gemaakt. Het doel is niet om hen ervan te overtuigen dat ze 'gevangen zitten in het verkeerde lichaam'.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher