Kees van Helden

Nieuws

11 december 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom Kees van Helden uiteindelijk niet naar RTL Late Night ging

Kees van Helden zou bij RTL Late Night in debat gaan met Anne Fleur Dekker. Later werd die uitnodigiging ingetrokken, laat de directeur van Stichting Schreeuw om Leven weten via Facebook.

Tijdens het voorgesprek maakte Van Helden zijn insteek duidelijk. Hij wilde "de nood achter de abortusoverweging zichtbaar maken, invoelend met de vrouwen in nood en vertellen over ons hulpaanbod. Dit alles met een aantal concrete voorbeelden wat we tegen komen en wat we doen. Helaas was dit niet wat ze voor ogen hadden. Ze zochten de confrontatie voor de sfeer van het programma... Mijn benadering was te 'lief' zo werd mij verteld.

Het zet je weer met beide benen op de grond. De media maakt het nieuws en staat niet open voor de waarheid. Sensatie bepaalt het succes van het programma en laat daarmee duizenden onbedoelde zwangere vrouwen in de kou staan met de leugen van de 'veilige abortussen'."

In een reactie laat RTL Late Night tegenover CIP.nl weten dat het programma "het jammer vindt dat Kees van Helden een vervelend gevoel heeft overgehouden aan het contact met onze redactie. De realiteit is dat de redactie van RTL Late Night voor elke uitzending talloze voorgesprekken voert met verschillende mensen over veel verschillende, vaak actuele onderwerpen.

Het voorgesprek met Kees van Helden was interessant en belangrijk, maar de redactie moet uiteindelijk een redactionele afweging maken welke mix van onderwerpen en gasten het beste werkt. Bij die afweging is uiteindelijk voor een andere gast gekozen. Dat wil niet zeggen dat het onderwerp abortus en de verschillende perspectieven hierop niet besproken kunnen worden bij RTL Late Night, integendeel. De redactie sluit dan ook niet uit dat het op een ander moment ter tafel komt."

Lees hier de volledige reactie van Kees van Helden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher