Menora munten

Nieuws

11 december 2017 door Dirk van Genderen | BreakingIsraëlNews

Nieuwe archeologische ontdekking: munten met menora

Israëlische archeologen hebben zeer oude munten gevonden uit de tijd van de islamitische Umayyad Dynastie, zo’n 1300 jaar geleden. Op de munten staat een menora afgebeeld, die hoorde bij de Joodse tempel. Deze nieuwe ontdekking is opnieuw een bewijs, samen met al eerder bewijzen die zijn ontdekt, dat de islam in die tijd de Joodse identiteit van Jeruzalem erkende, meldt Breaking Israël News.

De ontdekking werd vorige week wereldkundig gemaakt door Assaf Avraham van de Bar-Ilan Universiteit en Peretz Reuven van de Hebreeuwse Universiteit. "Het Joodse symbool dat de moslims gebruikten was de menora (de gouden zevenarmige kandelaar van de tempel), die stond afgedrukt op verscheidene munten en andere vroege islamitische voorwerpen die zijn gevonden," aldus Avraham in de Jerusalem Post.

Aan de ene kant van de munt stond de menora staat de tekst: “Er is geen god dan Allah” en aan de andere kant: “Mohammed boodschapper van god”. De wetenschapper merkt nog op: "De menora was een Joods symbool. Dat moslims dit gebruikten, bewijst dat ze toen geen probleem met de Joden hadden."

Bekijk ook deze video:

Dit bericht verscheen via Breaking Israël News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher