Nieuws

11 december 2017 door Dirk van Genderen | Reformatorisch Dagblad

Straatprediker vrijgesproken na beschuldiging discriminatie

In Engeland is de christelijke straatprediker Daniël Courney (33) in hoger beroep vrijgesproken van de beschuldiging van ‘dreigend en discriminerend’ taalgebruik. Eerder was hij veroordeeld tot een boete van 300 pond, ruim 350 euro, vanwege vermeende negatieve uitlatingen tijdens een straatprediking in Lincoln, laat het Reformatorisch Dagblad weten op basis van berichtgeving via Christian Concern.

De Amerikaanse zendeling, die eerder in Nepal en India actief was, legde op 16 juni jl. uit dat Jezus de enige Weg tot God is, waarop het publiek tot hem begon te schreeuwen. Een moslima die met haar familie voorbijliep, beweerde dat hij haar aansprak en haar Isis noemde, gelieerd naar de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Ook zou hij hebben gezegd dat ze terug moest gaan naar haar eigen land. Daarop werd hij gearresteerd op verdenking van het verstoren van de openbare orde en het uiten van bedreigende en discriminerende taal. Courney ontkende zijn vermeende uitspraken aan het adres van de moslima.

Courney geeft aan dat hij naar Engeland is gekomen om er de boodschap van Jezus Christus te brengen. "De boodschap die ik breng, is eenvoudig: bekeer u en geloof in de Heere Jezus Christus en volg geen valse godsdiensten."

Dit bericht verscheen via het Reformatorisch Dagblad in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher