kerstboom

Nieuws

08 december 2017 door Jeffrey Schipper

Palestijnen schakelen kerstverlichting uit in geboorteplaats Jezus na besluit Trump

Woensdagnacht hebben Palestijnen in Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus, de kerstverlichting uitgeschakeld. Op deze manier protesteert men tegen de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als Israëls hoofdstad, meldt Reuters.

In de buurt van de Geboortekerk in Bethlehem staat een kerstboom met kerstverlichting. Op bevel van de burgemeester ging het licht uit, laat Fady Ghattas namens de gemeente Bethlehem weten. Ook in Ramallah brandt de kerstverlichting niet langer in een boom in de buurt van de plek waar de voormalige Palestijnse leider Yasser Arafat is begraven. Ghattas voegt toe dat onduidelijk is of de verlichting weer aan gaat tijdens de kerstactiviteiten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. Ook kondigde hij aan dat de Amerikaanse ambassade naar ‘de heilige stad’ wordt verplaatst. Hamas heeft donderdag opgroepen tot een nieuwe opstand tegen Israël nu de Verenigde Staten Jeruzalem als hoofdstad van Israël hebben uitgeroepen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher