jack phillips

Nieuws

08 december 2017 door Hendriëlle de Groot

'Weigerbakker' Colorado deelt krachtig getuigenis

In een aangrijpend interview met de Alliance Defending Freedom heeft Jack Phillips, de bakker uit de Amerikaanse staat Colorado die weigerde om een bruidstaart voor een homokoppel te maken, een krachtig getuigenis gedeeld over het moment in zijn leven dat de Heilige Geest hem overtuigde van zijn zonden.

Phillips, de getalenteerde bakker en eigenaar van Masterpiece Cakeshop in Colorado, stond deze week terecht in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Een homokoppel klaagde hem aan, omdat hij weigerde een bruidstaart te maken, op grond van zijn christelijke levensovertuiging. 

Phillips en zijn vrouw zijn allebei christelijk opgevoed, maar het geloof zei hen niet zoveel. Daar kwam verandering in toen hij op een dag onderweg was van zijn werk naar huis, vertelde hij in het interview. “Het was net alsof God in mijn auto kwam en mij overtuigde van mijn zonden.” Deze bovennatuurlijke ervaring duurde slechts een paar seconden, maar zou zijn leven voorgoed veranderen. “Je bent een zondaar, je hebt een Verlosser nodig, Jezus Christus.” Ik zei: “U heeft gelijk. Laat mij mijn leven op orde maken.” Hij zei: “Je kan dat niet.” Ik zei: “U heeft gelijk, ik ben van U. Dus ik gaf mijn leven aan Christus toen ik naar huis reed.”

Phillips was bang dat zijn vrouw hem zou verlaten, nu hij van de een op de andere christen geworden was. Maar toen hij thuis kwam, ontdekte hij dat zij drie dagen eerder een soortelijke ervaring had gehad. Deze ontdekking wakkerde zijn passie aan om God groot te maken, in alles wat ze doen.

Toen hij 24 jaar geleden Masterpiece Cakeshop opende, had hij nooit gedacht dat God hem zou roepen om op te komen voor religieuze en artistieke vrijheid. Hij zou alles kunnen verliezen met deze rechtszaak, maar zegt dat hij daartoe bereid is voor de eer van God.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher