Nieuws

07 december 2017 door LCJ

LCJ en Driestar organiseren interkerkelijke toerustingsdagen

Voor álle leidinggevenden, kinderwerkers en ambtsdragers organiseert het LCJ in samenwerking met Driestar Educatief en het HJW twee interkerkelijke toerustingsdagen in Gouda en op Urk rondom het thema ‘Ik zie jou!’.

In het kerkelijke kinder- en jeugdwerk wordt steeds meer deze trend zichtbaar: naarmate jongeren ouder worden, neemt hun betrokkenheid bij de kerkelijke gemeente af. Kerkverlating en randkerkelijkheid is bij veel jongeren een proces wat onzichtbaar voor de gemeente begint.
Zorg voor elkaar hoort een essentieel onderdeel te zijn van het gemeente zijn. Zorg in de vorm van gebed, geestelijk leidinggeven, liefde, belangstelling, aandacht en persoonlijk contact. Waar deze zorg goed functioneert en kinderen en jongeren onderlinge band ervaren, zullen twijfels en vragen waarschijnlijk eerder open besproken worden.

Het thema van deze dagen ‘Ik zie jou’ staat in het kader van het kinder- en jeugdpastoraat in de gemeente. Tijdens de toerustingsdagen willen we alle leidinggevenden en ambtsdragers bemoedigen, inspireren en motiveren om heel bewust oog te hebben voor de kinderen en jongeren van hun gemeente. Het is ons verlangen dat we samen gevoed worden door de Heere Jezus, Zijn woord en genade voor zondaren. Dat we, geleid door Zijn Geest, leren wat het is om innerlijk bewogen te zijn en jongeren naar de Goede Herder mogen leiden (Mattheüs 9:36).
• Zaterdag 20 januari 2018 in Gouda (Driestar Educatief) van 15:45-20:30 uur
• Zaterdag 27 januari 2018 op Urk (Ichthus Hof) van 15:45-20:30 uur

De dag in Gouda is bedoeld voor kinderwerkers, leidinggevenden en (jeugd)ambtsdragers die meer richting het zuiden wonen; de dag op Urk is bedoeld voor de kinderwerkers, leidinggevenden en (jeugd)ambtsdragers in het noorden van het land. Op beide dagen is het programma hetzelfde.

Tijdens de toerustingsdagen is er een hoofdlezing en daarnaast worden er twee workshopsrondes gehouden, waarbij elke leidinggevende kan kiezen uit 10 verschillende workshops. Door vooraf via de website in te schrijven, kun je je aanmelden voor een workshop. Naast de lezing en de workshops is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten, met elkaar te zingen, ervaringen uit te wisselen en gezellig samen te eten.

De toerustingsdagen kosten voor elke leidinggevende en (jeugd)ambtsdrager 15 euro (inclusief maaltijd). Bekijk hier alle keuzemogelijkheden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher