Christenen voor Israël

Nieuws

07 december 2017 door Jeffrey Schipper

Christenen voor Israël verwelkomt "moedig besluit" Donald Trump

President Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad van de staat Israël en verplaatst de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Christenen voor Israël (CvI) verwelkomt dit "opmerkelijke en moedige besluit," laat de organisatie donderdag weten.

"Zoals president Trump zelf zei: Het zet slechts een besluit in werking dat al tientallen jaren geleden is genomen, maar nooit is geëffectueerd," verklaart CvI. "En het erkent de realiteit ter plaatse – dat Jeruzalem in feite de hoofdstad is van de staat Israël. Uiteindelijk, Jeruzalem is de stad waar het Israëlische parlement (Knesset) is gevestigd, alsook andere nationale instellingen. Elk land wereldwijd heeft het recht om haar eigen hoofdstad te kiezen. Israël mag niet anders behandeld worden.

Op een dieper niveau erkent dit besluit het feit dat Jeruzalem (Zion) de geestelijke, religieuze, nationale en historische hoofdstad is van het Joodse volk. Het was het Joodse volk dat Jeruzalem als hoofdstad uitriep onder Koning David. Het was hier dat ze de tempel bouwden. En het is Jeruzalem dat de hoeksteen vormt van de Joodse hoop en de droom van wereldvrede onder de Messias.

De profeten leren ons dat Jeruzalem vertreden zal worden door de heidenen, totdat de tijden der heidenen vervuld zijn. De profeet Zacharia schreef dat Jeruzalem een bedwelmende beker zal zijn en een steen die moeilijk te tillen is voor de natiën. En dat de natiën zullen optrekken tegen Jeruzalem in de laatste dagen.

Dit moedige besluit, en de wilde reacties die het ontketent, laten zien dat er inderdaad onder de volkeren een totaal irrationele chaos ontstaat over Jeruzalem. Dat zou erop kunnen wijzen dat de tijden van de heidenen vervuld zijn en dat Jeruzalem de hoofdstad van de wereld wordt – de plaats van waaruit het Woord van de Heer zal uitgaan wanneer de Messias rechtspreekt tussen de volkeren – wanneer de Messias komt."

Lees hier de volledige verklaring van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher