ZOA

Nieuws

07 december 2017 door ZOA

ZOA start campagne ‘Heimwee’

ZOA start vandaag een campagne met als thema ‘Heimwee’. Hiermee vraagt ZOA de hele maand december aandacht voor vluchtelingen die worden opgevangen in de regio en wel naar huis willen, maar het niet kunnen. Met het resultaat van deze campagne wil ZOA vluchtelingen helpen met traumaverwerking, maar ook met scholing zodat ze toch perspectief houden.

Als onderdeel van de campagne vestigt ZOA de aandacht op miljoenen Syriërs die zijn gevlucht uit hun land voor het geweld. Velen van hen zijn in buurlanden terecht gekomen zoals Turkije, Libanon en Jordanië. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR wil ’maar liefst 82% van deze vluchtelingen graag weer terug als het veilig genoeg is. Wanneer dat is weet niemand. Tot die tijd wachten de meeste vluchtelingen in kampen of in stedelijke gebieden zonder iets voor handen. Deze mensen zijn vaak alles kwijt, juist zij hebben onze hulp hard nodig.

Huissleutel als symbool van hoop
Veel Syrische vluchtelingen hebben hun huissleutels meegenomen. In de veronderstelling dat ze snel weer thuis zouden zijn. In de praktijk duurt dit helaas veel langer. Dan wordt de huissleutel een symbool van hoop, een herinnering aan vroeger, aan wat ooit thuis was. Aan een huis dat er misschien helemaal niet meer staat.

Campagne
In aanloop naar Kerst vraagt ZOA daarom de hele maand december aandacht voor vluchtelingen die worden opgevangen in de regio. Door het doen van een wens voor vluchtelingen wordt het Nederlandse publiek opgeroepen om de actie te steunen. Daarnaast kunnen mensen een sleutel hier bestellen of downloaden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher