Jeruzalem

Nieuws

07 december 2017 door Jeffrey Schipper

Kerkleiders Jeruzalem waarschuwen Trump voor onherstelbare schade

Leiders van kerken in Jeruzalem uiten in een speciale brief aan de Amerikaanse president Donald Trump een noodkreet. Ze smeken hem om de 'internationale' status van de stad niet te veranderen. Trump heeft woensdag bekendgemaakt dat de Verenigde Staten Jeruzalem voortaan als hoofdstad van Israël zien. De Amerikaanse ambassade wordt verplaatst van Tel Aviv naar Jeruzalem.

De kerkleiders waarschuwen in de brief dat dit leidt tot onherstelbare schade, meldt Christian Today. De huidige 'internationale' status van Jeruzalem helpt joden, christenen en moslims om in één stad samen te leven, stellen de briefschrijvers. Ze vragen Trump om meer tijd te nemen, zodat hij de status van Jeruzalem beter begrijpt. De brief is ondertekend door kerkleiders van katholieke, evangelicale, orthodoxe en apostolische geloofsgemeenschappen.

Ook paus Franciscus heeft zijn bezorgdheid geuit. "Ik doe een dringende oproep tot iedereen om de status-quo van de stad en de VN-resoluties te respecteren. Jeruzalem is heilig voor joden, christenen en moslims en heeft een speciale roeping op het vlak van vrede."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher