Mars voor het Leven

Nieuws

07 december 2017 door Reformatorisch Dagblad

GerGem-predikant roept collega's op om niet mee te lopen tijdens Mars voor het Leven

Meelopen met de Mars voor het Leven hoort niet bij de taken van een dienaar des Woords, stelt ds. D. de Wit in het Reformatorisch Dagblad. Volgens de predikant uit Borssele dient een dominee zich uitsluitend bezig te houden de prediking van het Woord, de bediening van de sacramenten, het openbare gebed en het uitoefenen van de tucht. "Bij dat heilige werk wordt demonstreren met de gemeente niet genoemd."

De predikant deelt nog een ander bezwaar: tijdens de Mars voor het Leven klinken evangelische liederen. "Evangelische liederen die op deze dag worden gezongen, komen niet overeen met waar onze vaderen voor gestreden hebben. Moet ik als voorganger de jonge mensen op zo’n plaats zien te krijgen, ook als we letten op de toespraken uit evangelische hoek? Dat kan ik niet." De Wit raadt zijn collega's dan ook aan om de protestborden in de kast te laten en in plaats daarvan met gevouwen handen op de knieën te gaan.

"Ik zal ook proberen te smeken of de Heere onze jonge mensen wil bewaren, zaterdag, opdat ze niet in stilte weggezogen worden bij de leer die naar de godzaligheid is."

Lees hier het volledige commentaar van ds. D. de Wit en lees hier meer over de Mars voor het Leven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher