Nieuws

07 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Amerikaanse kerk onder vuur na ongepaste vergelijking met Jezus

Living Way Ministries, een kerk in de Amerikaanse staat Alabama, ligt onder vuur komen nadat vanwege een tekst op een van hun reclameborden. De kerk vergelijkt de controversiële politicus Roy Moore, die beschuldigd wordt van meerdere gevallen van seksueel misbruik, met Jezus.

Op het bord is te lezen: “Ze hebben Jezus vals beschuldigd! Stem Roy Moore.” Een woordvoerder liet namens de kerk aan WHNT-TV weten dat een kerklid de boodschap zonder toestemming van de pastor op het billboard heeft gezet, die hem twee dagen later liet verwijderen.

Mensen op social media noemen het 'godslastering' en 'verwerpelijk' dat de kerk iemand als Roy Moore met Jezus vergelijkt. 'Op een dag moeten ze aan God uitleggen waarom ze een pedofiel verdedigen.'

Volgens The Huffington Post zou het bord mogelijk de regels van de IRS code schenden, die restricties leggen op politieke redevoering door kerken en andere non-profitorganisaties. In deze code is vastgelegd dat het verboden is deel te nemen aan of zich te mengen in politieke campagnes, in het voordeel of nadeel van iemand die zich kandidaat stelt voor een openbare functie.

Moore wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling. Ze waren rond de veertien jaar oud ten tijde van het misbruik. Hij ontkende recent alle beschuldigingen en noemde de aanklagers 'leugenaars', zelfs degenen die hun beschuldigingen met bewijs konden onderbouwen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher