Israël Palestina

Nieuws

06 december 2017 door Jeffrey Schipper

Palestijnen roepen op tot drie dagen van woede na Trumps verklaring over Jeruzalem

De Palestijnen kondigen vanaf woensdag drie dagen van woede aan. Dit is hun reactie op het bericht dat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag naar verluidt bekend zal maken dat de VS de stad Jeruzalem als hoofdstad van Israël gaat erkennen. Dit schrijft The Jerusalem Post.

In een gezamenlijke verklaring schrijven de Palestijnse leiders: "We roepen alle mensen in Israël en de rest van de wereld op om zich te verzamelen in stadscentra, Israëlische ambassades en consulaten om 'algemene woede' te verspreiden." Deze dagen van woede zijn bedoeld om Trumps besluit af te keuren. In de verklaring worden alle islamitische leiders opgeroepen om in spoedoverleg bij elkaar te komen. De Palestijnse leiders noemen het beleid van Trump "politieke chantage".

Dinsdag belde Trump met verschillende leiders in het Midden-Oosten over zijn besluit. Volgens de Palestijnse leider Mahmoud Abbas is de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem "gevaarlijk is voor het vredesproces en de veiligheid, vrede en stabiliteit in de regio".

Lees ook: 'Trump gaat Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher