Nieuws

06 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Student aangevallen tijdens vreedzame pro life-demonstratie

Tijdens een vreedzame pro life mars in Roanoke, een stad in de Amerikaanse staat Virginia, werd een leider van Students for Life of Amerika fysiek aangevallen door een vrouw die zich stoorde aan de boodschap die de groep studenten uitdragen. Het incident vond plaats in de buurt van een Planned Parenthoud, een organisatie die zorg biedt aan zwangere vrouwen en pleit voor uitbreiding van de abortuswet.

De geweldsdaad werd op camera vastgelegd. The Catholic News Agency meldt dat Kristian Hawkins, voorzitter van Students for Life of Amerika, zegt dat het niet een op zichzelf staand indicent is. “Door het hele land zijn we getuige van een toenemend aantal incidenten van vandalisme en geweld tegenover onze vreedzame pro life boodschap,” zei hij. “We bidden dat de aanvaller van vandaag snel wordt berecht. Maar we bidden ook voor bescherming van degenen die hun tijd gebruiken om onschuldige, ongeboren kinderen en hun moeders een stem te geven.”

De vrouw die werd aangevallen, Purity Thomas, werd naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten onderzoeken. Later die dag werd ze ontslagen.

“Deze daad van geweld tegenover een groep vreedzame pro life studenten die liefde en steun biedt aan zwangere vrouwen, is een trieste weerspiegeling van de huidige stand van zaken,” volgens Kristan Hawkins.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher