Fakenews foto NOS

Nieuws

05 december 2017 door Jeffrey Schipper

NOS verwijdert 'fakenewsfoto' bij bericht over Israëlische luchtaanval

'Fakenews bij de NOS: een foto van een gewond/dood kind bij dit nieuwsbericht terwijl er geen sprake was van burgerslachtoffers,' bericht het Centrum Informatie en Documentatie (CIDI) vandaag.

De NOS maakte melding van een Israëlische luchtaanval boven Syrië. Ze waren gericht op een legerbasis in de buurt van de hoofdstad Damascus, bij de plaats Jamraya. Israël wil voorkomen dat geavanceerde wapens van Syrische en Iraanse makelij in handen van de Libanese terreurgroep Hezbollah komen. De sjiitische militie vecht mee aan de zijde van president Assad en ontvangt in ruil daarvoor wapens om tegen de Joodse staat in te zetten. Iran zou bezig zijn met het opzetten van een permanente militaire aanwezigheid in Syrië.

De foto die de NOS boven het bericht plaatste blijkt afkomstig van een Syrische luchtaanval in Oost-Ghouta. Nadat CIDI hierover berichtte verving de NOS de misleidende foto. De NOS plaatste gistermiddag het volgende bericht: 'Bij een artikel op 5 december 2017 over een raketaanval van Israël is op nos.nl en onze app abusievelijk een verkeerde foto geplaatst. Inmiddels is de foto vervangen door een foto die wel bij het desbetreffende onderwerp past.'

Bovenstaande foto is dus niet meer zichtbaar in het NOS-bericht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher