Nieuws

05 december 2017 door NPV - Zorg voor het

Esmé Wiegman verruilt NPV voor Coöperatie Palliatieve Zorg

Esmé Wiegman, sinds 2014 directeur van NPV – Zorg voor het leven, verlaat per 1 maart 2018 de NPV. Zij zal zich gaan concentreren op haar werkzaamheden in het overgangsbestuur van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland in oprichting. Sinds 1 oktober 2017 is Wiegman al voorzitter van het overgangsbestuur van de coöperatie in oprichting waarin Stichting Fibula en IKNL samenwerken.

“Palliatieve zorg is een thema dat mij erg aan het hart gaat,” aldus Wiegman. “Het was voor mij geen gemakkelijke afweging, en ik heb ook gebeden voor mijn keuze. De NPV zal ik gaan missen, maar ik ben voornemens om op de sprekerslijst van de NPV te blijven.”

Bestuursvoorzitter Johan van der Ham reageert dat het bestuur het jammer vindt dat Wiegman weg gaat. “Wij hadden graag gezien dat zij langer als directeur bij de NPV was gebleven. Wiegman heeft ervoor gezorgd dat de NPV een veel gevraagde gesprekspartner op medisch-ethisch gebied is, onder meer in de politiek. De NPV doet het goed, de organisatie wordt gezien. Als bestuur zijn wij Esmé erg dankbaar voor haar enorme inzet en de resultaten die zij voor de NPV heeft bereikt.”

Het bestuur bezint zich op de vraag wat het vertrek van Wiegman betekent voor de NPV. Ook denkt zij na over de route die gaat worden gevolgd om een nieuwe directeur te vinden. In het voorjaar zal er een afscheidsmoment plaatsvinden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher